x HomeWinkelKlantenserviceAll-in-1SpellenHardwareInkoopHelden
Bestel vandaag voor 23.59u, morgen in huis.

Super Metroid - SNES All in 1!Super Metroid
Bestel vandaag voor 23.59u, morgen in huis.
61.99
6 weken garantie
Handleiding en doosje
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Super Metroid

Afbeelding voor  Super Metroid

Game trailer Super Metroid

Kop

Specificaties Super Metroid

Platform:Super Nintendo
Regio:Europees (PAL)
Genre:Platform
Uitgebracht:1994
Spelers:1
Leeftijd:12+ jaar

Iets voor jou?

Afbeelding voor Super Metroid

Afbeeldingen van Super Metroid

Samus Aran, de intergalactische premiejager, is terug!
Samus Aran, de intergalactische premiejager, is terug!
Verken de uitgestrekte grotten van de planeet Zebes, en maak de Space Pirates het leven zuur!
Verken de uitgestrekte grotten van de planeet Zebes, en maak de Space Pirates het leven zuur!
Tijdens je reis neem je het op tegen gigantische buitenaardse <a href = https://www.mariosnes.nl/Super-Nintendo-game.php?t=Ghoul_Patrol target = _blank>monsters</a>.
Tijdens je reis neem je het op tegen gigantische buitenaardse monsters.
Red de Baby Metroid uit de handen van Ridley en de Space Pirates!
Red de Baby Metroid uit de handen van Ridley en de Space Pirates!
Beoordelingen voor  Super Metroid

Beoordelingen Super Metroid

3 beoordelingen - gemiddeld cijfer 9,9

2376
20 jaar
Eén van de beste games aller tijden?
Super Metroid komt vaak voor in lijstjes met "de beste games aller tijden", en het is niet moeilijk om te zien waarom. Het spel weet 16-bit graphics en geluid te gebruiken om je onder te dompelen in een buitenaardse wereld, die altijd net claustrofobisch aanvoelt en waarin je je net niet op je gemak voelt.

Je verkent deze wereld op je eigen tempo en op je eigen manier. De game laat je daarin ontzettend vrij, en biedt je ook genoeg mogelijkheden om dingen te zien waar je eigenlijk nog net geen toegang toe zou hebben. Deze unieke sfeer en deze ontzettend vrije verkenning maken Super Metroid erg bijzonder, en maken deze game tot één van mijn favoriete games aller tijden.
Cijfer:
10

16 jaar
Een prachtig spel waarin je verloren kan raken zonder dat je je weg verliest.
In de zomer van 2017 besloot ik om mij eens te wagen aan de Metroid-franchise. Ik ben al ruim een decennium een Nintendo fan, en heb dus praktisch alle franchises in ieder geval geprobeerd, maar mijn enige ervaring met Metroid spellen tot dan toe kwam van Metroid Prime 3: Corruption. Aangezien de originele Metroid voor de NES voor Virtual Console toen maar 3 euro was, besloot ik om het te kopen, en het beviel me dusdanig dat ik later Super Metroid kocht. Ik durf te zeggen dat Super Metroid wellicht het beste spel zou kunnen zijn dat ik ooit heb gespeeld.

Ik kan geen spel noemen dat beter is in een atmosfeer opbouwen. De planeet Zebes waar het spel zich afspeelt voelt echt alsof het leeft, maar je voelt je alsnog op momeneten wonderbaarlijk doodsalleen. Het spel vertelt je zonder woorden altijd waar je naartoe moet, waardoor je nooit echt vast zit terwijl je wel het gevoel hebt dat het spel je intelligentie respecteert. De animaties en sprite-work zijn prachtig, en de muziek (ookal is het wellicht niet even gedenkwaardig als sommige muziek uit Zelda en dergelijke) zet perfect de toon neer. Samus voelt zwaar maar bewegelijk, en enkele upgrades samen met de walljump zorgen ervoor dat Zebes later in het spel een soort van speeltuin wordt waarin de helft van de lol komt van het besturen van Samus alleen. Dit is een qualiteit die in mijn ogen verder alleen Super Mario Sunshine (GC) en Super Mario Odyssey (Switch) hebben.
Lees meer...

Ergens richting het einde van mijn playthrough, vroeg ik me af of ik nog interessante collectibles e.d. had gemist, dus zocht ik een walkthrough op. Tot mijn verbazing, had ik door het gebruik van de walljump het spel in een compleet andere volgorde gespeeld dan wat "de bedoeling" was. Deze conclusie trekken was misschien wel mijn mooiste game-moment ooit. Het idee dat je het spel prima in andere volgorde kan spelen zonder problemen daarmee tegen te komen, in een Metroidvania nog wel, is absoluut wonderbaarlijk. Dit was voor mij de kers op de taart, een bevestiging van de onmiskenbare qualiteit van het spel.

De lengte van het spel is variabel gebaseerd op hoe goed je bent, maar je bent er prima 8 uur zoet mee en het spel nodigt je ook daadwerkelijk uit om het opnieuw te spelen. Het is tegenwoordig een beetje aan de duurdere kant, maar als je het aan mij vraagt is het spel het 100% waard.
Verberg.
Cijfer:
9,7

1137
15 jaar
Één van de beste games OOIT!
Na de gebeurtenissen van Metroid II: Return of Samus (of Metroid: Samus Returns), levert Samus Aran de laatste Metroid af op een onderzoeksschip. Dit schip wordt echter aangevallen door Samus’ oude rivaal Ridley. Na een kort gevecht ontsnapt Ridley met de Metroid en Samus achtervolgt hem terug naar Samus’ oude thuiswereld en de locatie waar haar eerste missie (Zie: Metroid (NES) / Metroid: Zero Mission) plaatsvond: Planet Zebes.

In deze game speel je als de vrouwelijke premiejager Samus Aran. Tijdens haar missie op Zebes ontdekt (en herontdekt) ze vele Power-Ups zoals Missiles, Morph Ball, Varia Suit en nog vele andere oude en nieuwe Power-Ups.
Lees meer...

De controls van deze game zijn simpelweg fantastisch. Ontdanks het feit dat latere games zoals Fusion en Zero Mission iets betere controls hebben zijn ze nog altijd makkelijk genoeg voor beginners en geavanceerd genoeg voor veteranen. De muziek is ook erg iconisch. Van Ridley’s theme tot Lower Norfair tot Lower Brinstar, deze game zit vol met iconische tracks die vele malen ge-remixt zijn. Deze game is erg bekend vanwege de hele ’Hardcore’ speedrun community. Dit was een van de eerste games die speedrunnen écht aanmoedigden. Mijn persoonlijk record is net iets langer dan 1 uur.

Kortgezegd: ontdanks de hoge tweedehands verkoopprijs is deze game onmisbaar voor SNES fans.
Verberg.
Super Metroid
Cijfer:
10

Voeg jouw mening toe en verdien 25 tot 60 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Super Metroid

Tips en geheimen, cheats en codes voor Super Metroid

5 tips: 2 Easter Eggs en Glitches - 2 Geheimen - 1 persoonlijke tip

Persoonlijke tip:
Alle eindbazen
Bram de Groot
2376
20 jaar
Super Metroid is een erg lastig spel, zelfs vergeleken met veel andere SNES-spellen, en dit zie je ook terug in de eindbazen. Kom jij maar niet langs dat gevecht met Kraid, of blijf je maar doodgaan bij Mother Brain? In deze video zie je hoe je alle eindbazen verslaat!